maandag 29 augustus 2016

Van start met beheerde iPads in klas 1

iPad
Daar zit je dan in 10aL met je gloednieuwe iPad op schoot... eindelijk...!

Voor het eerst kregen de eersteklassers hun iPad op school uitgeleverd. Ouders hebben dit jaar de iPad via de webshop van Amac en ONC Parkdreef gekocht.

Door deze centrale inkoop konden de iPads worden geregistreerd en voorzien van instellingen die beheer mogelijk maken.

Wat houdt dat in en wat zijn de consequenties?
  • Door centraal beheer kunnen de systeembeheerders ervoor zorgen dat de juiste instellingen van de iPad via het schoolnetwerk automatisch op alle leerling-iPads worden gezet. Dit ontlast de ouders en de leerlingen zeer en voorkomt vele problemen als gevolg van verkeerde instellingen.
  • Ook kunnen alle benodigde apps op alle apparaten worden gezet.
  • Het gebruik en de status van de iPads kunnen worden gemonitord. Technische problemen of andere storingen komen dus snel in beeld.
  • Door gebruik van het programma Zuludesk kunnen docenten meekijken op de iPads voor de duur van hun les en bepaalde instellingen wijzigen, bijv. toegang tot internet, afsluiten van alle apps behalve het schoolboek, presenteren van een leerling-iPad op het schoolbord enz. Binnenkort komt er een presentatie met uitleg voor alle docenten klas 1.
Bij veel leerlingen zijn er nog kleinere en grotere problemen met de bestelling van boeken, fouten in de levering van de boeken, het downloaden van de boeken, de werking van de iPad of bepaalde apps enz. enz. We vragen dus om je geduld met de leerling die het ook niet (altijd) kan helpen. Alle instructies en uitleg vind je op de blog voor leerlingen en ouders: http://ipadparkdreef.blogspot.nl/

Kijk daar ook zelf eens om te weten wat er speelt.

Theo Poot

De leerlingen, maar uiteraard ook de collega's, zijn altijd welkom op de 1L-vleugel, aan het aloude loket of liever aan de deur rechts daarnaast, die zal openstaan als ik er ben op dinsdag en donderdag. Mijn emailadres kan ook een handig middel zijn om zaken te melden! tpoot@onc.nl 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.